Search   
Newsletter

Florence

Firenze: Ein inleiding

De Grootste erfenis van Michelangelo è te vinden a Firenze . Maar de stad en de rest van de provincie hebben nog veel meer te bieden.

Openluchtmuseum
Firenze staat bekend als een echte kunststad. Niet voor niets è l'het de hoofdstad van de provincie. Palazzo Vecchio, il David di Michelangelo, il Museo degli Uffizi, il Duomo e il Ponte Vecchio: bezienswaardigheden te over. Je zou de stad dan ook si incontra een openluchtmuseum kunnen noemen.

Via de Tornabuoni
De stad van Dante, Boccacio en Leonardo da Vinci è klein en overzichtelijk. Oud en nieuw gaan hier uitstekend samen. Firenze è namelijk ook een echte winkelstad. Souvenirwinkeltjes grenzen hier aan boutiques van de grote Italiaanse merken. In vendita presso Via de Tornabuoni, oftewel de PC Hooft van Florence.

      

Video: http://www.youtube.com/watch?v=KdUVZxMqpog

 

Firenze: een stukje geschiedenis

Firenze  è gestte da Giulio Cesare nel 59 voor Christus. Het era in pace e in nederzetting per Romeinse soldaten met de naam Florentia. Het rechthoekige stratenplan van de stad verraadt nog altijd haar oorsprong: die van een militair Romeins kamp.

Commerciale centro città a due
passi dalla città vecchia Roma è in ritardo con il suo traffico e commerciale. Rond het jaar 1000 anni fa Florence de hoofdstad van Toscane. De stad werd lange tijd bestuurd door het bankiersgeslacht de Medici. Mede dankzij hen versterkte de stad zijn functie als financieel centrum. De plaatselijke munt fiorino d'oro (Gouden florijn) leende dan ook zijn naam aan diverse munten, waaronder de Nederlandse gulden.

Hoofdstad
Toen de laatste Medicitelg stierf, viel de stad in handen van de Habsburgers. Zij wisselden stuivertje met de Fransen bij het regeren van de stad. Nel 1859 kwam Florence weer in Italiaanse handen. Tussen 1865 en 1871 era het zelfs de hoofdstad van het land, dat nog niet helemaal herenigd era. Zodra ook Rome onderdeel uitmaakte van het Italiaanse koninkrijk, nam die stad deze functie. 

 

Op pad in de provincie Firenze

Florence è een veelzijdige provincie. De hoogtepunten:

Natuur
Het mooiste stukje natuur in de buurt van Firenze è il secondo mondo di Vallombrosa. È stato messo in vendita da un certo punto di vista e si è fermato a un zoetwaterbronnen. Vroeger omvatte het bos ook een kunstmatig meer, maar dat è inmiddels verdwenen.

                                  

Het bos non è niente di meglio, ma si può scegliere tra una storia e l'altra. Voordat de mens het bos ging cultiveren era het voornamelijk samengesteld uit hardhout zoals beuken en eiken. Het waren de monniken die begonne met de kunstmatige kweek van de zilverspar. Zo ontond de beroemdste spar van de Toscaanse Apennijnen. Vanaf 1866 ha cominciato a intensificarsi con la sua modernizzazione di van het wegennet. De oude kastanjebomen werden geleidelijk aan vervangen porta dennenbos en talloze exotische soorten.

Vallombrosa era en è nog steeds een belangrijk centrum voor natuuronderwijs: het waren opnieuw de monniken muoiono in vroege negentiende eeute de eerste regels voor goed bosonderhoud doceerden. Nel 1869 werd dan ook in de abdij van Vallombrosa di Forest School gesticht, waar hij bleef tot 1912. Daarna veranderde de naam in Forestry Institute en verhuisde het naar Firenze. Nel 1936 è stato onderdeel van de Faculteit di Landbouw van de Universiteit van Florence.


Cultuur

Castelfiorentina
Castelfiorentino ligt vlakbij het kruispunt tussen de Via Francigena in Via Volterrana. Nel 1260, a pochi chilometri da Monteaperti, si trasferì a Siena e Firenze. Sindsdien è una città senza storia, è un museo di economia politica, un artista di economia internazionale. Dit komt vooornamelijk porta de centrale ligging van de stad op het grensgebied van Firenze, Pisa en Siena. Volgens de volkstraditie heeft een jongen, genaamd Membrino, nella città si è fermato a bordo di una barca nel 16e eeuw. Hij staat ha incontrato zijn paard su di esso con il suo nome.

Certaldo
In het gebied van Certaldo zijn sporen te vinden van de Etrusken. Nel 1164 Federico Barbarosso divenne famoso per aver recitato in Alberti, a Prato, presso il Palazzo Pretorio. Van 1313 tot 1375 woont de familie van de letterkundige Giovanni Boccaccio in dit stadje. Jaarlijks vindt hier het Mercantia internationaal straattheaterfestival plaats. Dit festival wordt gehouden in de 3e week van juli.

Empoli
De eerste bewoners van het gebied van Empoli Waren de Etrusken en later de Romeinen. È stato restaurato da Romeinen in het historisch centrum te vinden. Eu getuige hiervan è de fontein het bronzen beeld van de drie waternimfen op het plein Piazza Farinata degli Uberti.

Limite
Limite ligt langs de rivier de Arno. Hoogstwaarschijnlijk è il meglio del dieci paradiso di Etrusken al paradiso.

De scheepvaart was belangrijk voor het dorp en de schippers uit het dorp stonden bekend om hun vakbekwaamheid per il trasporto su strada. Nel 1861 ontstond er dan ook de eerste roeivereniging van Italien en deze behaviour vandaag de dag nog steeds veel succes. Twee keer per jaar wordt een dorpsfeest georganiseerd met als hoofdthema de roeiwedstrijden tussen de verschillende wijken: Palio di San Lorenzo su tre di zecca di juli con il Palio con la Montata su tre di settembre.

Montaione
In alta montagna, vicino a Montaione, si trova a Necropli (Graftombes) van de Etrusken, a Steenbakkerijen van Romeinen te vinden a Poggio all'Aglione, Bellafonte, Iano en Castelfalfi. Sinds 1257 è Montaione officieel een gemeente. Vanaf deze periode era het glaswerk een belangrijke inkomstenbron voor Montaione. Aan het iniziare van het industriële tijdperk verplaatste uomini deze activiteit naar Empoli.

Montelupo
Montelupo ligt tussen de Montalbano en de rivier de Arno it was vroeger een belangrijk wegenpunt voor de verbinding tussen Florence, de Appenijnen en de Tirreense kust. De ligging langs een antieke Romeinse weg die Florence meets Pisa verbond en de aanwezigheid van waterwegen leida tot de ontwikkeling van verschillende ambachtelijke activiteiten, waaronder keramiek. Elk jaar wordt in giugno Festa Internazionale della Ceramica (internationale feest van de keramiek) georganiseerd.

 

                                                               

Vinci
Vinci si trova nella valle del fiume Montalbano in een groen heuvellandschap tussen wijn- en olijfgaarden. De Antieke Burcht è uscito con il Middeleeuwen ed è stato nel bel mezzo di Conti Guidi per 1254 in tutto il mondo. Op 15 aprile 1452 werd Leonardo da Vinci geboren in het nabij gelegen dorpje Anchiano en hij bracht zijn kinderjaren porta a Vinci.

                        


Culinair

Uien

Diverse steden rondom Firenze staan %u200B%u200Bbekend om hun culinaire specialiteiten. Per Certaldo zijn dat twee soorten uien: de "Vernina", vieni a cavalcare een sterke smaak en de "statina", lichtpaars van kleur een relatief zoete smaak. De laatste è alleen te koop bij plaatselijke producenten.

Artisjok
                                                    

Empoli è samen incontrato Certaldo de stad van de artisjok. Deze artisjok è diepgroen met paarse blaadjes en heeft een zachte, zoet-bittere smaak, verkrijgbaar van april tot juni. 

Brood
Montaione è samen met Montespertoli de stad van het brood: 'la città del pane'. La cagna di Het Toscaanse è zoutloos. Dit komt door de gevechten tussen Pisa en Firenze nel 12e eeuw. De maritieme republiek blokkeerde de zouthandel naar het binnenland. Sindsdien bakte men het brood zonder zout en deze traditie wordt tegenwoordig nog steeds gehandhaafd.

Wandelen
De provincie Florence kent een zeer diverso natur: van heuvellandschap tot moeras en van olijfgaarden tot bos. Mogelijkheden te over dus voor wandelaars van ieder niveau.

 

Wandelroute
A partire da Firenze è het mogelijk om een dagwandeling te maken richting het bos van Vallombrosa. De route loopt via Vallina en Pontassieve zo het bos is. U kunt zelf bepalen hoe groot u de ronde door het bos maakt. Via Reggello, a Bagno a Ripoli, è una via di mezzo ricca di storia. Trekking a piedi e in bicicletta lungo il percorso: hij beslaat bijna 90 km.

Meer wandelroutes? Vraag het ons! (mail: toscane@tritt.nl )

Bekijk onze wandelbestemmingen: Wandelen a Firenze
 

Fietsen
Rondom Florence offre diverse opportunità per gli sport invernali e per ricreare fietsers. Denk bijvoorbeeld aan een tocht door de Chiantistreek di een rondje langs de meren. Maar ook de diversi kastelen in het gebied bieden een go uitgangspunt voor een fietstocht.

Fietsroute
Een bijzondere route è die van de Kastelenvallei. Deze è lang en lastig en misschien daarom wel een de meest uitdagende in de gehele streek. Vooral de eerste klim naar Macchino è un bijzonder steil. De omgeving maakt echter veel goed. De route voert door middeleeuwse dorpjes, die in terrasvorm tegen de hellingen gebouwd zijn. Vanaf de andere kant van de vallei lijken ze onbereikbaar, maar de echte doorzetters halen uiteindelijk de top van 2800 metri. 

Meer fietsroutes? Vraag het ons! (mail: toscane@tritt.nl )

Bekijk onze fietsbestemmingen: Fietsen en mountainbiken in Toscane
 

Benessere

Gambassi Terme
Sinds 1977 mag Gambassi zich Gambassi Terme noemen omdat het stadje officieel erkend è als kuuroord. Dit, vanwege zijn thermale water. Het gebied van Gambassi era al settimo cielo di Etrusken in Romeinen.

Montecatini Terme
Montecatini Terme è een van de belangrijkste thermaalbadplaatsen van Europa. Het acqua van de bronnen zou vooral een heilzame werking hebben op de lever en het spijsverteringsstelsel. Van de negen kuurinrichtingen è Tettuccio het bekendste. Dit weelderige gebouw is het symbool geworden van Montecatini Terme.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=mMj8s7Q9MbI


Firenze, in città

Florence heeft de bezoeker erg veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en evenementen. Een kleine selectie uit het enorme aanbod:

{TRITT-SPECIAL}

Cultuur
De Ponte Vecchio è una meraviglia di Firenze e di van de trekpleisters. Op de brug zijn tal van winkeltjes te vinden die voornamelijk sieraden verkopen. De huidige brug è de tweede brug die op deze plek gebouwd werd: de eerste è nel 1333 volledig verwoest door een overstroming, waarna nel 1345 de huidige brug è gebouwd.

Non lontano da Ponte Vecchio, si trova la Piazza della Signoria, il Palazzo Vecchio, la Galleria degli Uffizi (che si trova vicino a Michelangelo), la via principale di Neptunusfontein liggen. Ho incontrato culturalmente middelpunt van Florence te noemen dus.
 

Natuur
De Bobolituinen zijn een waar hoogtepunt voor liefhebbers van strak aangelegde Tuinen. Ze bevinden zich achter Palazzo Pitti, een paleis dat ooit toebehoorde aan de rijke familie de'Medici. Niente di diverso boomsoorten en struikgewassen zijn er vele beelden en fonteinen te bewonderen in de tuin.
 

Evenementen
Festa di San Giovanni: De feestdag van de heilige van San Giovanni (Johannes de Doper) wordt elk jaar op 24 juni groots gevierd a Firenze. Overal in città è il nome più popolare, gedanst en gegeten. Er Zijn tal van activiteiten en inwoners gaan gekleed in historische kostuums. De dag wordt afgesloten incontrato groot vuurwerk.

            

Scoppio del Carro: Het belangrijkste paasevenement a Firenze è zonder twijfel Lo scoppio del carro , de explosie van de kar). Na de dienst in de Dom arriva een versierde wagen op het domplein. Esatto om twaalf uur steekt de bisschop deze in marchio incontrato behulp van een duif, waarna een kleurrijk vuur ontstaat. Heeft de duif moeite om het vuur te ontsteken, dan voorspelt dat een slechte oogst.

The provinces of Sardinia

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Sardegna
holiday@tritt-sardinia.com · (+31) (0)85 833 0044